Ontwikkeling Wordpress

Geplaatst op: 14-10-2013

Wordpress is van oorsprong een systeem waarmee men eenvoudig  blogs en korte artikelen kon plaatsen. Tegenwoordig wordt dit type systeem steeds vaker gebruikt als een content management systeem. Wordpress is in deze ontwikkelingen uiteraard mee gegaan en met de nieuwste versie, Wordpress 3, biedt het gebruikers een scala aan mogelijkheden die Wordpress als een makkelijk uitvoerbaar CMS presenteren. Het wordt nu dan ook niet meer uitsluitend gebruikt door bloggers.

Wordpress 3

Deze nieuwe versie beschikt over een vernieuwd interface, met meer aandacht voor het schrijven van tekst. Het updaten van de nieuwste thema's is vergemakkelijkt; alle updates kunnen nu in één keer gedaan worden met een automatische onderhoudsmodus. Een nieuw 'drag & drop' systeem zorgt ervoor dat de structurering in het menu aangepast kan worden. Lange URL's kunnen ingekort worden. Dit komt de zoekmachine optimalisatie ten goede. Nieuwe 'custom post types' maken het mogelijk dat je zelf velden kan maken en je niet afhankelijk bent van Wordpress. Als belangrijkste is het mogelijk om meer websites te onderhouden met één enkele installatie.

Vooruitstrevende gebruikers

De gebruikers van Wordpress willen met hun tijd meegaan en overal en altijd blogs kunnen plaatsen. Wordpress zet zich dan ook vooral in om zich te focussen op de iPads, tablets en nieuwste draagbare computers van de toekomst.

Toekomst

Wordpress is een korte tijd uitgegroeid tot een serieuze competite voor Joomla en Drupal. Dit dankzij de nieuwe functies van Wordpress 3 en ook gezien het aantal Wordpress-gebruikers. Wordpress heeft veel nieuwe inzichten opgebouwd en verworven en is bezig aan een opmars richting de corporate websites.