Wat is Opencart?

Geplaatst op: 14-10-2013

Opencart is een zogenoemd 'open source' webshop systeem waarmee een eigen webwinkel begonnen kan worden. Opencart biedt een breed scala aan modules en thema's om een hele eigen draai te geven aan de toekomstige webshop. Zo zijn ook de veranderingen makkelijk te doen in het programma. Voor het gebruik van Opencart zijn geen kosten of licenties verbonden. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en het is voorzien van betalingsmogelijkheden als Paypal en iDeal.

Toevoegingen

Om de perfecte eigen webshop op te zetten is het mogelijk om diverse toevoegingen te doen in Opencart. Een onbeperkte hoeveelheid producten en zelfs categorieën, het toevoegen van foto's en films en verschillende productuitvoeringen kunnen worden getoond. Op deze manier kunt u uw toekomstige webshop helemaal zelf opzetten en zelf kijken waar de nieuwe webshop behoefte aan heeft.

Inspelen op toekomstige klant

Met het gebruik van Opencart kunt u zo ook uw webshop dus helemaal aanpassen aan de wensen van uw nieuwe en bestaande klanten. U kunt naast de bovenstaande toevoegingen er ook voor kiezen om beschikbaarheid van producten, zoekmogelijkheden en relevante artikelen weer te geven. Zo vinden uw bezoekers in uw webshop precies wat ze willen vinden. 

Totaal systeem

Opencart is een dus content management systeem waarmee de eigen webshop kan worden opgebouwd en worden aangepast. Zowel voor de klant, als voor de beheerder biedt Opencart geweldige toepassingen. Klanten kunnen door het gebruik van Opencart precies vinden waar ze naar op zoek zijn en voor de beheerder is het mogelijk om ook gebruik te maken van speciale functies en acties van Opencart.