Hosting

Geplaatst op: 17-02-2014

Hosting en een website zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zonder hosting is het namelijk niet mogelijk om een website of webshop online te zetten. Er zijn ook verschillende soorten hosting en zeer variërende kosten. Maar wat is hosting nu precies? Heb ik het persé nodig? En wat kost me dat dan en waar kan ik het regelen? Hieronder zullen we u wegwijs maken in de wereld van Hosting.

Wat is hosting

Wanneer het website concept is uitgevoerd in een mooi design en goede programmering is het tijd dat de website live gaat en bezocht kan worden door de beoogde doelgroep. De website moet dus aangesloten worden op het internet. Hiervoor moeten de bestanden op een server gezet worden die voor anderen toegankelijk is. We spreken van hosting wanneer iemand webruimte voor je beschikbaar stelt, zij hebben dus toegang tot servers die toegang tot internet mogelijk maken.

Waarom niet zelf hosten

Hosting brengt veel werk met zich mee, het vereist een computer die 24/7 verbonden is met internet. En er komt veel kennis bij kijken om de snelheid te garanderen, en de server terug te starten wanneer deze crasht. Er zijn bedrijven die zich dagelijks bezighouden met de het garanderen van de snelheid en betrouwbaarheid van de webruimte. Zij beschikken over veel kennis en apparatuur om een optimaal resultaat te leveren. Voor slechts enkele euro's per maand kun je gebruik maken van deze diensten. Om die reden is het zelf hosten van een website nauwelijks rendabel. Webshops als kerstpakkettenidee.nl en horloges in stijl maken al jaren gebruik van onze diensten en zijn zeer tevreden.

Wat kost hosting

De kosten voor hosting lopen erg uiteen. Het is belangrijk om te overwegen wat voor hosting u nodig heeft. Het is natuurlijk logisch dat hosting voor een grote website met veel bezoekers meer kost dan hosting voor een kleine websites met slechts enkele bezoeken per week.
Afhankelijk van de verwachtingen van uw website kunt u de hoeveelheid webruimte en dataverkeer bepalen en kunt u een hosting pakket kiezen dat bij uw website past.