Belang van de vindbaarheid

Geplaatst op: 14-10-2013

Het is erg belangrijk dat uw website gevonden wordt. Bij de beoordeling van deze vindbaarheid, kunnen we op verschillende elementen letten. De internetgebruikers in Nederland maken het meeste gebruik van de zoekmachine Google wanneer ze iets opzoeken online. Google vindt de geloofwaardigheid belangrijk en neemt deze dan ook erg serieus bij het selecteren van zoekresultaten. Ze willen de meest relevante informatie bieden.

Belangrijk

Om de vindbaarheid te vergroten, is het gebruik van correcte zoekwoorden erg belangrijk. Daarnaast is de techniek achter uw website een punt welke van belang is. Google beoordeelt op de leeftijd van de techniek. Wanneer u dus een verouderde techniek gebruikt, zal google uw website niet hoog beoordelen waardoor deze naar beneden verplaatst wordt bij de zoekresultaten. Backlinks hebben ook een positieve invloed voor de vindbaarheid. Dit zijn verwijzingen van andere websites die naar uw site leiden.

Nieuwe elementen

Naast de basiselementen die hiervoor besproken zijn, zijn er ook nieuwe elementen die belangrijk zijn voor de geloofwaardigheid van uw website voor zoekmachines. Een van deze elementen is Social Media. Wanneer u doelgroep verschillende social media platformen bezoekt, kan dit de vindbaarheid van uw website zeker verhogen door gebruik te maken van juiste vermeldingen. Met een geverifieerd auteurschap, kunt u op termijn ook de ranking bij Google beïnvloeden.

Conclusie

Er spelen verschillende factoren mee de vindbaarheid van uw website middels een zoekmachine. Echter blijft het belang van de vindbaarheid daarmee groot. Door in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van zoekmachine optimalisatie, bent u verzekerd van een goede vindbaarheid van uw website. Bekijk met seo tools als Semrush of Mangools voor implementatie voorbeelden van zoekmachine optimalisatie.