Handige websites

Geplaatst op: 14-10-2013

Als webontwikkelaar heb je een gigantische bron aan gegevens die nuttig zijn, het internet. Er zijn een aantal sites die voor u als webontwikkelaar veel kunnen betekenen en het ontwikkelen een stuk aangenamer en eenvoudiger kunnen maken. Zo zijn er veel sites waar u inspiratie op kunt doen wat betreft het design van een website. Hieronder zijn een aantal van deze handige websites speciaal voor u als webontwikkelaar omschreven.

www.nicestylesheet.com

Voor het ontwerpen van een website heb je inspiratie nodig. Door rond te kijken op nicestylesheet, kun je ontkomen aan de vaak voorkomende inspiratie dip. Hier heeft u namelijk een overzicht van actuele populaire ontwerpen met meteen een linkje naar de website met het desbetreffende ontwerp. Dit zal gegarandeerd zorgen voor meer inspiratie.

gomockingbird.com

Om het maken van een website voor te bereiden, is het maken van mockups een handige en waardevolle oplossing. Een 'mockup' kan je zien als een ruwe schets waardoor u een beeld krijgt van wat u waar gaat plaatsen. Op deze manier kunt u samen met u klant uw ideeën delen. Via een zeer eenvoudige editor op gomockingbird.com kunt u deze mockups een gemakkelijk maken. 

www.bestebloggers.nl

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de promotie voor een website. Dit is echter ook een enorm lastig onderdeel. Zoekt u hulp bij het vinden van linkpartners of plaatsen voor plaatsing van artikelen met links? Een linkbuilding bureau als Beste Bloggers kan dan een uitkomst zijn. Zij kunnen u helpen met de beste strategie voor linkbuilding : https://www.bestebloggers.nl/linkbuilding-strategie/. Dan weet u zeker dat uw website blijvend goed gevonden zal worden.

www.colorcombos.com

Wanneer u een goed en mooi design hebt bedacht, is het kiezen van de kleurencombinatie een belangrijk punt. De kleurenkeuze is namgelijk erg essentieel en bepalend voor een goed ontwerp. Color combos helpt u met het groeperen van goed bij elkaar passende kleuren, zodat uw ontwerp nog sterker wordt.

www.colorpicker.com

Als u uw kleurkeuze heeft gemaakt, is het belangrijk de juiste hexadecimale code van deze kleur te achterhalen. U kunt natuurlijk ouderwets met een verfwaaier aan de slag, maar colopicker kan u hier ook mee helpen. Hier kunt u visueel een kleur kiezen en de site toont u meteen de code. Daarnaast kunt u hier ook de RGB kleurcode omzetten naar een hexadecimale kleurcode (en ook omgekeerd).

lipsum.com

Wanneer de website de 'designfase' bereikt heeft, worden lege tekstplekken meermaals opgevuld met 'lorum ipsum' teksten. Lipsum is een website welke bekende teksten genereert waar u heel eenvoudig het aantal alinea's en de lengte kunt instellen.

www.iconfinder.com

Tegenwoordig staat het internet er vol mee, iconen. Het kost desalniettemin veel tijd om een icoon te ontwikkelen. Iconfinder is een oplossing, wanneer u geen hier zelf niet de tijd voor hebt. De site beschikt over heel veel iconen in verschillende maten die u kosteloos voor uw eigen website kunt gebruiken.

www.google.com/adsens

Veel mensen denken na over geld verdienen middels hun eigen website, wanneer deze vlot begint te lopen. Hiervoor kunt u beter gebruik maken van Google Adsense. Dit is een dienst van Google, welke u helpt bij het plaatsen van advertenties op uw website. Wanneer een bezoeker van uw site op deze advertentie klikt, krijgt u een bepaald bedrag. Daarnaast bied Google Adsense ook nog diverse rapporten waardoor je een uitgebreide analyse kunt maken van de inkomsten.

www.w3schools.com

Niemand weet álles voer een vakdomein. Daarom zijn naslagwerk enorm handig en belangrijk. Ook voor een webontwikkelaar. Hiervoor is w3schools misschien wel de belangrijkste informatiebron. Van HTML tot javascript, hier vindt u tal van informatie over verscheidene technologieën.

www.smush.it

Wanneer u een afbeelding op u website wilt plaatsen en u (nog) geen meester bent met photoshop of een ander programma om foto's te bewerken, kunt u gebruik maken van Smush it. Dit is een erg handige en makkelijke website voor het verkleinen van afbeeldingen.

kodingen.com

Kodigen is erg handig wanneer u vaak vanaf verschillende computers werkt. Met kodigen kunt u het vergelijken van editors online doen. Het enige minpuntje is dat Internet Explorer nog niet goed samenwerkt hiermee.