Dreamweaver

Geplaatst op: 14-10-2013

Dreamweaver is een veelomvattende editor voor webtalen zoals HTML, PHP, CSS, XML et cetera. Webontwikkelaars gebruiken het voor het ontwerpen van hun websites. Het biedt voor veel bestandsformaten ondersteuning, zowel bij verwerking als bewerking van deze bestanden. Ontwikkelaar van dit editor programma is Adobe. Het is een hele investering, want het programma is niet goedkoop, maar het biedt zeker kwaliteit.

Bouwmateriaal

Adobe Dreamweaver behoort tegenwoordig tot de standaard uitdossing van webontwikkelaars. Ook bij het bouwen van een website, is het van belang dat dit met goed materiaal gebeurd. Wanneer u gebruik maakt van Dreamweaver, bent u gegarandeerd bezig met goed gereedschap. Het levert u alle bouwblokken die nodig zijn bij het ontwikkelen van een website en alle instrumenten die u hiervoor nodig heeft.

Pluspunten

Het programma is erg handig voor het highlighten van code wat u kan helpen om fouten snel te herkennen. Daarnaast vinden vele webontwikkelaars het erg handig als ze meteen kunnen zien wat de werking is van de code op het design. Dreamweaver geeft daarom de mogelijkheid om meteen de schakeling tussen de code en het ontwerp te bekijken in één scherm. Het programma zorgt zelf ook voor de categorisering van de bestanden, u hoeft alleen een hoofdmap aan te maken.

Sjablonen

Elke webontwikkelaar wil natuurlijk steeds grotere sites ontwikkelen, hiervoor heeft Dreamweaver templates gecreëerd. U maakt simpelweg een hoofdpagina aan waarbij u een layout en de functionaliteiten selecteert en ontwerpt zo een basisontwerp, ofwel template. Door vervolgens bewerkbare gebieden te selecteren, past u het sjabloon welke keer opnieuw aan maar geniet u wel van een standaard goede basis.