Wat is PHP?

Geplaatst op: 14-10-2013

PHP is een server-side scripttaal. Dit betekent kortweg dat de PHP code door een server verwerkt wordt waarna een eventuele uitkomst naar de browser gestuurd wordt. Normaliter is het zo dat de webserver zo is ingesteld dat bestanden die eindigen op .php door de server als PHP script verwerkt worden. Het is wel zo dat in een .php bestand net zo goed HTML, CSS en Javascript aanwezig zijn. De server zal dus moeten weten waar de PHP codes zitten. Dit kan met het aangeven van bepaalde tags.

Gebruik PHP

PHP is te gebruiken op de volgende manieren. Het is mogelijk om de PHP-codes tussen de HTML-codes van de webpagina te zetten. Of je zet de HTML-codes tussen de PHP-code van de webpagina. Normaal gesproken wordt een van beiden gebruikt en niet allebei. Om echt iets te kunnen doen met PHP moet je een webserver gebruiken, en geen webbrowser, zoals in het geval van HTML.

Content management systemen

PHP wordt ook veel gebruikt bij content management systemen. In deze systemen kan eenvoudig gebruik gemaakt worden van PHP met een groot gebruiksgemak. Ook de open source systemen zijn intussen al bekend met PHP. Door PHP toe te passen in een open source systeem wordt er minder geheugen gebruikt.

Opbouw PHP

De opbouw van een PHP website bepaalt ook in grotere mate het succes van de website. Zorg er dus altijd voor dat de PHP server scripttaal in orde is en ook helemaal up-to-date is. Regelmatige updates en het vernieuwen van functies kan u hierbij perfect helpen. Zo maakt u met behulp van PHP uw persoonlijke website en verdient u uw investering in PHP ook helemaal terug. Zie voor meer informatie over phpld & bekijk deze php developer vacature.